Ha ondernemer, ben jij dit?

Je maakt al video’s waarin je je kennis deelt met je hopelijk toekomstige klanten: goed bezig!

Maar als je eerlijk bent, vind je jouw video’s eigenlijk te saai. Weinig verrassend. Terwijl jij dat zelf helemaal niet bent, integendeel! Eigenlijk zie jij te weinig van jezelf terug in je video’s.

Je denkt regelmatig: dat moet toch leuker kunnen? Met luchtigheid en lol. Met een uitgekiende en intelligente inzet van jouw gekte.

 

Ik zeg:

En jij denkt:

“Hoho, wacht even Marleen, dat zeg je wel héél erg makkelijk. Jij bent cabaretier, dus natuurlijk kun jij dat. Maar ik ben vooraleerst ondernemer! Ja, eentje met humor, maar ik heb dus geen idee hoe ik aan de inspiratie kom. Laat staan aan het lef. Hoe weet ik eigenlijk überhaupt of iets grappig is?

Enneh: hoe zet ik humor in mijn video professioneel in, zonder mezelf te kakken te zetten? Want daar heb ik dus geen zin in, dat mijn expertstatus keldert.”

 

Om je dat allemaal te leren heb ik de online training ‘Yo, mik wat humor in je video!’ voor je gemaakt.

 

Je hoeft namelijk geen cabaretier te zijn, om tóch humor in je video te stoppen. Gedoseerd en helemaal à la jou. Zodat jouw kennis goed overkomt én je klanten een big smile krijgen van je video.

Inspiratie en lef zijn bij mij te koop: ik heb rake opdrachten waardoor jij bijna als vanzelf humoristisch wordt.

En ik geloof erin dat ondernemers die humor durven in te zetten juist aan expertstatus winnen: omdat je niet twijfelt aan je expertise, heb jij het zelfvertrouwen waardoor je humor durft in te zetten. Ondernemers die dat durven, maken zich niet zo druk om wat anderen van ze vinden: ze weten dat ze goed zijn.

En nee, zover hoef je nog niet te zijn, dat gaan we samen verder ontwikkelen!

 

Oké, maar wat heb ik eraan, Marleen?

🙂 Je hebt vier toffe video’s mét humor die je huplakee, zo op je LinkedIn, Facebook, Instagram en Youtube kanaal kunt zetten.

🙂 Je krijgt sneller klanten en ook precies de juiste omdat jullie dezelfde humor hebben. Kun jij eindelijk die jacuzzi in je tuin laten aanleggen voor je luxe thuisvakantie!

🙂 Je wordt zichtbaarder op je EIGEN manier. Klanten hebben dus veel eerder in de peiling wie jij bent en waarom ze dus bij jou moeten zijn!

🙂 Klanten kennen je al via video. Sowieso leuk omdat je daarom op feestjes herkend wordt, zelfs op 1,5 meter afstand, maar nog leuker dat klanten daardoor sneller ‘Ja’ zeggen tegen je aanbod.

🙂 Je straalt zelfvertrouwen uit als je humor in durft te zetten.

😛 Je expertstatus stijgt juist als je humor inzet, omdat jij de gore moed hebt én het zelfvertrouwen om humor professioneel in te zetten.

😉 Je leven wordt leuker omdat je in een groep zit met andere te gekke mafketels die óók de kracht van humor snappen.

😛 Je creativiteit krijgt een flinke boost, wat je ook op andere terreinen in je bedrijf in kunt zetten.

😀 Het ondernemen wordt leuker om dat je ook op andere terreinen humor in durft te zetten. In je salesgesprekken, je blogs, je salespage.

 

“Hoe zou dat werken: humor in mijn video’s? Ik ben heel nieuwsgierig. YO! Het werkt! Ik krijg hele toffe reacties van klanten. Dat ze enorm moeten lachen en me dankbaar zijn voor die lichtheid.

En zelf? Ik heb zelf veel LOL bij het verzinnen en het filmen. Mijn speelse kant inzetten, geeft me enorme vrijheid bij het vertellen van mijn verhaal. Zo cool dat ik al benaderd ben door iemand die zegt: zoals jij presenteert, dat wil ik ook leren. Nou, kom maar op ;-).

Dus bedankt Marleen voor het aanzetten van mijn humorspier!” Iene Lammers van Totustraining

 

Wat gaan we doen tijdens de online training ‘Yo, mik wat humor in je video?’

In deze 8-weekse training leer ik je de vier stappen die nodig zijn om een video met humor te maken. Het programma bestaat uit deze vier onderwerpen:

 

Module 1 Schrijf simpel een script

→ Eerste hulp bij gebrek aan inspiratie

→ Keuzestress opgelost: zo kies je een onderwerp voor je video

→ Dé ingrediënten van een simpel video-script

 

Moduel 2 Zo mik je humor in je video

→ De wetenschap achter humor 😉

→ Humorkansen leren zien

→ Welgemikte humortechnieken in je video fietsen

 

Module 3 Humor als de camera loopt

→ Grijp humorkansen tijdens het filmen

→ Humoristisch spelen

→ De lol van locatie, geluid en afstand

 

Module 4 Extra humor tijdens het knippen en plakken

→ De humorkansen van het monteren

→ Humor in ondertitelen, effecten en muziek

 

Hoe ga je mij dat leren?

In deze online training van twee maanden zitten vier ingrediënten waarmee ik ervoor ga zorgen dat jij meer humor in je video’s mikt.

 

a. 4 uitgebreide videolessen

Om de twee weken op maandag ontvang je een uitgebreide videoles in je mailbox waarin ik je alle kneepjes leer van het vak. Die kun je kijken op het moment dat het jóu uitkomt, relaxt toch? Je krijgt elke keer ook opdrachten om humor toe te passen in een eigen video. Want erover horen is leuk, maar als je het zelf gaat uitproberen, werkt het pas écht!

 

b. 4 x persoonlijk scriptadvies

Tijdens deze training krijg je vier keer persoonlijk Scriptadvies van mij: uitgebreide feedback op je video-script, zodat je ‘m naar een hoger plan kunt tillen. Vier keer over hetzelfde script, of vier keer een ander script: dat bepaal je zelf! Samen maken we ‘m filmklaar, dat simpele script van je!

 

c. 4 x video-advies

Je kunt vier keer een video aan mij opsturen die ik dan persoonlijk van advies voorzie. Ik vertel je wat er goed is aan je video en doe suggesties om ‘m nóg grappiger te maken.

 

d. 4 x Vraag-maar-raak-sessie

Via Zoom is er om de twee weken op maandag van 14:00 tot 15:00 een live Q&A waarin je alles mag vragen wat je wilt. Kun je er niet bij zijn? Wanhoop niet! Je kunt van tevoren je vragen aan me doorgeven én je kunt de opname bekijken.

 

e. Besloten Facebookgroep

In de besloten Facebookgroep kun je de groep feedback vragen op je video’s en kun je als je mislukkingen én lukkingen delen! Eens per dag reageer ik op de vragen die er zijn.

 

Voor wie?

→ Je bent ondernemer en je hebt al eens videootjes gemaakt, bijvoorbeeld om je kennis te delen, in de vorm van een vlog, of in story’s op Instagram of LinkedIn.

→ Je kunt (een beetje) monteren in bijvoorbeeld iMovie of Windows Moviemaker. Je kunt knippen, je kunt plakken, en je kunt er muziekjes onder punniken.

→ Je staat te springen om je boodschap met een knipoog te brengen.

→ Je houdt ervan om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen.

→ Je wilt jezelf helemaal laten zien, inclusief die maffe kant van je.

 

“Ik heb meegedaan aan “Yo, mik wat humor in je video” omdat ik mijn video’s wat levendiger wil maken. Ik heb namelijk vaak de neiging om serieus te worden en dat spreekt ook mijzelf niet zo aan. Nu ik de humortechnieken van Marleen heb geleerd, voel ik me vrijer om er een ‘zootje’ van te maken en dat komt mijn video’s ten goede!” Anne Vrieze, directeur WWZ-academie

 

Wanneer?

Deze online training geef ik van 17 augustus 2020 t/m 9 oktober 2020.

De videolessen ontvang je elke twee weken op maandag, en wel op 17 augustus, 31 augustus, 14 september en 28 september.

Elke twee weken op maandag is de Vraag-maar-raak-sessie van 14:00 tot 15:00. Dat is dus op ma 24 augustus, ma 7 september, ma 21 september en ma 5 oktober.

 

Wat heb je nodig?

Je heb een compjoeter met webcam en internet nodig.

Natuurlijk een videocamera zoals op een goeie telefoon zit.

Een programma op je laptop om te kunnen monteren voor het betere knip- en plakwerk (iMovie of Windows Moviemaker is dikke prima).

Verder raad ik je aan om een statief te kopen, zodat je je handen vrij hebt om leuke dingen mee te doen.

Als je een microfoon wil gebruiken dan raad ik de Smartlav aan van Røde, plus een verlengsnoer van 6 meter.

 

FAQ

Ik heb nog nooit een video, gemaakt, is dit iets voor mij?

Wat tof dat je het wel van plan bent! Helaas is op dit moment deze training nog niet geschikt voor je. Ik ga er vanuit dat je echt al video-ervaring hebt, dus ik ga niet in op de basistechnieken van videomaken. Als je die wil leren, raad ik je aan om een workshop of training bij De Videovakvrouw te volgen.

 

Help ik ben niet technisch!

Ik ook niet echt. Natuurlijk, er is wel iets aan techniek nodig. Maar de video’s die ik maak zijn bij voorkeur supersimpel en low tech. Je hebt uiteraard een videocamera nodig, die op je telefoon zit is voldoende. Ik gebruik zelf een statief, omdat ik wil kunnen wapperen met mijn armen, je hebt er eentje voor 35,-. En als je een microfoon wil gebruiken dan raad ik de Smartlav aan van Røde, met een verlengsnoer van 6 meter. En een programma op je laptop om te kunnen monteren, voor het betere knip- en plakwerk.

 

Ik ben niet grappig, mag ik toch meedoen?

Nou, vooruit ;-). Weet je, de opdrachten die ik heb ontwikkeld zijn zo gemaakt dat je vrij gemakkelijk bij je humoristische ik uitkomt. Echt. Heus. Alleen als je humor stom en onprofessioneel vindt, mag je niet meedoen.

 

Ga je ook uitleggen hoe Youtube werkt en andere technische shit?

Nope. Ik ben niet echt technisch. En ik ga ervan uit dat je de basis in huis hebt qua filmen,  monteren en het op sociale media zetten. Maar je kunt je vraag altijd in de Facebookgroep slingeren, daar zijn veel slimme mensen aanwezig die je ongetwijfeld kunnen helpen!

 

Nou, Marleen, wat gaat dit geintje kosten?

Voor dit feestelijke video-festijn vraag ik €450,- exclusief btw. Een koopje, als je bekijkt wat je er allemaal voor krijgt en dat acht weken lang. Normaal gesproken kun je voor dat bedrag nog niet eens een video laten maken door iemand anders, en nu leer je zélf hoe het werkt én je hebt vier video’s als je een beetje doorwerkt! Holadijee!

 

Ikwilikwilikwil!

Ha, supergaaf! Laten we samen meer humor verspreiden, zodat het niet alleen voor onszelf als ondernemers leuker wordt, maar voor iedereen die met ons in aanraking komt!

 

 

En wie geeft deze online training?

Dat ben ik, Marleen Bekker. Ik handel in humor, op het (online) podium als cabaretier, als podiumcoach en in video’s. Omdat humor het ondernemen lichter maakt en het leven leuker.

Ik duik in een van mijn video’s in een tijgerpak een rivier in om reclame te maken voor een opleiding en krijg daar 200 likes op. Ik applaudisseer in een andere video voor mensen in een vitale rol en krijg daar op LinkedIn 1000 likes op. Ik doe iets goed. En dat wil ik jou dolgraag leren! Om de manier te vinden die bij jóu past!

Nieuwsgierig naar mijn video’s? Vind je op mijn Youtube-kanaal.