Ha dappere ondernemer, kom je (online) je humorspier trainen?

 

Misschien zou je graag veel meer humor in je blogs, (online) presentatie of training gooien.

Of wil je meer luchtigheid brengen in dat ondernemen van je.

Of je hebt gewoon zin in een energieke workshop, waarin je jezelf uitdaagt.

 

In elk geval: je verheugt je op de live online workshop ‘Humor. Voor dappere ondernemers’!

 

Wat staat je te wachten?

Een twee dagdelen vol lekker spelen, humoroefeningen en mini-optredens, vanachter je laptop in huis. (En ja, dat werkt hartstikke goed weet ik inmiddels uit ervaring 🙂 )

Door de oefeningen ontdek je je eigen humorstijl en geef je je creativiteit weer een flinke boost. Je neemt bijvoorbeeld je eigenaardigheden als ondernemer op de hak, geeft heerlijk lucht aan irritaties, of relativeert de ellende van je ideale klant in één zin weg.

Je krijgt echt bakken inspiratie voor humoristische posts, blogs en vlogs op sociale media!

Daarnaast oefen je je online podiumvaardigheden en leer ik je een aantal komische technieken, waardoor je zelf van een onderwerp iets grappigs leert maken.

En het zou zo maar kunnen dat je een act maakt, die je kunt gebruiken in je eigen workshop, training of video!

 

Nicole Segers over deze workshop

Altijd als ik voor het publiek moet gaan staan schijt ik peultjes. Alle ogen zijn op mij gericht, want natuurlijk struikelde ik bij opkomst zo het podium op. De zenuwen gieren door mijn lijf.
“Zal ik de mensen mee kunnen nemen in mijn verhaal? Een paar mensen zitten nu al op hun mobiel te kijken en een enkeling zie ik afdwalen met een blik naar de uitgang. Willen ze nu al weg? Zit mijn shirt wel goed?”
Ik schraap mijn keel en zeg luid: “Een heerlijk dynamische entree! Erger kan het vast niet worden.” Ik lach eens (hard, want zo ben ik) en mijn vrolijke energie neemt iedereen daarna mee, inclusief mijzelf. Dát heb ik geleerd bij Marleen.
Mensen, er zijn technieken, om die stemmen in je hoofd te lijf te gaan! Hahahahaaaah! Later dit jaar kan ik het écht weer op een podium uitproberen, maar ik weet wel vast wat leuke kneepjes van het vak humor. Daar deed ik het voor! En het smaakt naar meer. Ga ook eens lachen met Marleen, kei-leuk!

Nicole Segers, Duurzaamheid met een lach

 

Wat hebbie d’r an?

Je krijgt dikke humorspierballen en leert humortechnieken die je kunt gebruiken in je online posts, trainingen, blogs en vlogs.

Je traint je online podiumvaardigheden zodat je met meer gemak voor een groep staat of in een live-uitzending op FB of LI.

Je staat weer luchtiger in het ondernemen, omdat je keihard hebt gelachen om jezelf.

Je hebt geroken aan hoe het kan zijn om je op het online ‘podium’ helemaal vrij te voelen.

Je bereikt meer toekomstige klanten vanwege de humor in je marketing, ze vinden je véél sneller leuk!

Je hebt een bak vol inspiratie én energie waardoor het ondernemen echt weer leuk wordt.

 

FAQ 1 ‘Maar ik ben helemaal niet zo grappig’

Dat is strikt genomen geen vraag, maar vooruit. 😉 Er zijn meer ondernemers die dat dachten en zichzelf tijdens deze workshop verrast hebben omdat ze grappiger bleken te zijn dan ze dachten. En ter geruststelling: je hoeft in deze workshop niet grappig te zijn. Jezelf zijn is meer dan genoeg.

 

FAQ 2 Is deze workshop niet doodeng?

Tenzij je in behandeling bent voor een sociale fobie: nee. Deze workshop is niet doodeng. Hij is zeker uitdagend, en ja, je zult af en toe wat zenuwachtig zijn bij bepaalde oefeningen. Maar het leuke is: dat is iedereen! Sterker nog: het hoort bij creativiteit en spreken voor groepen, weet ik uit eigen ervaring.

Wat is dat: een live online workshop?

Deze online workshop is géén opname, maar we komen op twee dagdelen online écht bij elkaar. Dat zullen we doen via Zoom, een soort Skype-achtig programma waarbij we elkaar ook echt kunnen zien, op elkaar kunnen reageren en dus interactie hebben. Natuurlijk is dat anders dan normaal, maar mijn ervaring hiermee bij de Opleiding tot Podiumtijger is ronduit positief.

Deze workshop bestaat dus uit twee dagdelen met een week ertussen, kun je bijkomen ;-). In de tussenliggende week ontvangen je elke dag een humorprikkel om de humor erin te houden en te blijven ontwikkelen. En je kunt tussendoor werken aan je grappige stukkie, waar ik je feedback over kan geven.

 

Kom op Marleen: wanneer is het?

Op 18 & 26 januari van 14:00 tot 16:30

 

Waar is het?

Deze workshop is online, ik stuur je een link naar Zoom vlak voor aanvang van de workshop. Dat is een makkelijk programma, waarmee we elkaar ook écht kunnen zien en à la Skype interactie met elkaar hebben. Een laptop met webcam is dus wel een voorwaarde om mee te doen.

 

Wat kost dat?

Deze twee dagdelen workshop plus een week lang dagelijks een humorprikkel in je mailbox kost € 147,- excl. btw 

 

Met wie?

Met allemaal andere dappere ondernemers die zichzelf willen uitdagen en zin hebben in een luchtige workshop met diepgang. Er kunnen maximaal 8 ondernemers meedoen per workshop. Zodra er acht deelnemers zijn, sluit ik de inschrijving.

 

Iene Lammers over deze online workshop

De online workshop en de humorprikkels in de tussenliggende week hebben me heel veel ideeën opgeleverd voor posts en blogs. Wat ik gaaf vind is dat het geen platte humor is, maar juist doorleeft. Ik heb mezelf toestemming gegeven om verder te gaan spelen met humor. Ik zou dit anderen aanraden om lekker los te worden en vanuit dat gevoel te schrijven of te vloggen of voor de groep te staan. Al kom je alleen zelf maar in het vrolijke gevoel, dan straal je dat al uit naar je klanten.

Iene Lammers, Totustraining

  

Let op!

Deze workshop is niet geschikt voor angsthazen of sleurkonijnen! Wel voor ondernemers die gewend zijn online te presenteren en die op creatief-humoristisch gebied nóg meer willen kunnen.

 

Ben jij de dappere ondernemer die het aandurft?

 

 

Natasche Deguelle over deze workshop

Ik heb het gevoel dat ik eindelijk een vorm heb gevonden waarmee ik op een podium kan staan om te presenteren. Een vorm die het soms luchtig maakt (ik gaf ze bijvoorbeeld mijn persoonlijke 3 toptips om zo snel mogelijk een burnout te bereiken), maar soms ook bloedserieus. Het leukste vind ik dat ik nu zélf plezier heb bij het bedenken van het praatje. Het wordt een kleine voorstelling, een cadeautje voor het publiek.
Dankjewel! Ik hoop in de toekomst nog meer bij je te leren!
Natascha Deguelle, gynaecoloog en mindfulnesstrainer, www.medimodus.nl

 

Deel je enthousiasme: