Ha dappere ondernemer, kom je cabaret maken?

NU: coronaproof!

 

Misschien zou je graag veel meer humor in je blogs, (online) presentatie of training gooien.

Of wil je meer luchtigheid brengen in dat ondernemen van je.

Of je hebt gewoon zin in een energieke workshop, waarin je jezelf uitdaagt.

 

In elk geval: je verheugt je op een live online workshop ‘Cabaret maken. Voor dappere ondernemers’!

 

Wat staat je te wachten?

Een dag vol lekker spelen, cabaretoefeningen en mini-optredens, vanachter je laptop in huis. (En ja, dat zal voor mij ook even wennen zijn, maar het werkt behoorlijk goed weet ik inmiddels uit ervaring 🙂 )

Door de oefeningen ontdek je je eigen humorstijl en geef je je creativiteit weer een flinke boost. Je neemt bijvoorbeeld je eigenaardigheden als ondernemer op de hak, geeft heerlijk lucht aan irritaties, of relativeert de ellende van je ideale klant in één zin weg.

Daarnaast oefen je je online podiumvaardigheden en leer ik je een aantal komische technieken, waardoor je zelf van een onderwerp iets grappigs leert maken.

En het zou zo maar kunnen dat je een act maakt, die je kunt gebruiken in je eigen workshop, training of video!

 

Anderen over deze workshop

“De leukste workshop ooit :)”
Saskia Verkade, www.puurverkade.nl

“Als je geïnspireerd wilt worden om snel out of the box het beste van jezelf te laten zien op een podium, ga!”
Anselma Prins, www.vrouwenmetlef.nu

“Leuk, uit de comfortzone en grappig”
Marcel Lahaije, www.dereisvandeheld.nu

 

Wat hebbie d’r an?

Je krijgt dikke humorspierballen en leert humortechnieken die je kunt gebruiken in je online presentaties, trainingen, blogs en vlogs.

Je traint je online podiumvaardigheden zodat je met meer gemak voor een groep staat of in een live-uitzending op FB of LI.

Je staat weer luchtiger in het ondernemen, omdat je keihard hebt gelachen om jezelf.

Je hebt geroken aan hoe het kan zijn om je op het online ‘podium’ helemaal vrij te voelen.

Je hebt een bak vol inspiratie én energie waardoor het ondernemen echt weer leuk wordt.

 

FAQ 1 ‘Maar ik ben helemaal niet zo grappig’

Dat is strikt genomen geen vraag, maar vooruit. 😉 Er zijn meer ondernemers die dat dachten en zichzelf tijdens deze workshop verrast hebben omdat ze grappiger bleken te zijn dan ze dachten. En ter geruststelling: je hoeft in deze workshop niet grappig te zijn. Jezelf zijn is meer dan genoeg.

 

FAQ 2 Is deze workshop niet doodeng?

Tenzij je in behandeling bent voor een sociale fobie: nee. Deze workshop is niet doodeng. Hij is zeker uitdagend, en ja, je zult af en toe wat zenuwachtig zijn bij bepaalde oefeningen. Maar het leuke is: dat is iedereen! Sterker nog: het hoort bij spreken voor groepen, weet ik uit eigen ervaring.

Wat is dat: een live online workshop?

Deze online workshop is géén opname, maar we komen op twee dagdelen online écht bij elkaar. Dat zullen we doen via Zoom, een soort Skype-achtig programma waarbij we elkaar ook echt kunnen zien, op elkaar kunnen reageren en dus interactie hebben. Natuurlijk is dat anders dan normaal, maar mijn ervaring hiermee bij de Opleiding tot Podiumtijger is positief.

Normaal gesproken bestaat deze workshop uit een hele dag, ik heb ‘m nu in twee dagdelen gesplitst omdat online veel intensiever is dan offline. In de tussenliggende week ontvangen je elke dag een mini-humorboost om de humor erin te houden en te blijven ontwikkelen. En je kunt tussendoor werken aan je grappige stukkie.

 

Kom op Marleen: wanneer is het?

Op dit moment heb ik twee workshops gepland staan:

vrijdag 17 & 24 april 2020 van 14:00 tot 16:30

of

woensdag 27 mei en 3 juni van 10:00 tot 12:30

 

Waar is het?

Deze workshop is online, ik stuur je een link naar Zoom vlak voor aanvang van de workshop. Dat is een makkelijk programma, waarmee we elkaar ook écht kunnen zien en à la Skype interactie met elkaar hebben. Een laptop met webcam is dus wel een voorwaarde om mee te doen.

 

Wat kost dat?

Deze workshop kost € 147,- excl. btw 

 

Met wie?

Met allemaal andere dappere ondernemers die zichzelf willen uitdagen en zin hebben in een luchtige workshop met diepgang. De workshop gaat door bij minimaal 4 personen. En er kunnen maximaal 8 ondernemers meedoen per workshop. Zodra er acht deelnemers zijn, sluit ik de inschrijving.

  

Let op!

Deze workshop is niet geschikt voor angsthazen of sleurkonijnen! Wel voor ondernemers die gewend zijn voor groepen te staan en op dat gebied nóg meer willen kunnen.

 

Ben jij de dappere ondernemer die het aandurft?

 

 

“Ik heb het gevoel dat ik eindelijk een vorm heb gevonden waarmee ik op een podium kan staan om te presenteren. Een vorm die het soms luchtig maakt (ik gaf ze bijvoorbeeld mijn persoonlijke 3 toptips om zo snel mogelijk een burnout te bereiken), maar soms ook bloedserieus. Het leukste vind ik dat ik nu zélf plezier heb bij het bedenken van het praatje. Het wordt een kleine voorstelling, een cadeautje voor het publiek.
Dankjewel! Ik hoop in de toekomst nog meer bij je te leren!”
Natascha Deguelle, gynaecoloog en mindfulnesstrainer, www.medimodus.nl

 

Deel je enthousiasme: