Raak je publiek met een verhaal dat anders dan anders is!

Je wilt je verhaal vertellen op het podium. Of je doet dat al. Maar je zoekt een bijzondere vorm voor je verhaal. Anders, eigen, humoristisch. Zodat je – beng! – gelijk binnenkomt bij je publiek.

Jij bent namelijk niet doorsnee, dus de manier waarop jij presenteert is dat ook niet. Of misschien voelt dat nu wel zo en knaagt het al een tijdje: “Ik wil dit anders. Maar hoe?!?”.

En daar wil je graag hulp bij van een prof. Omdat je wilt sprankelen tijdens een belangrijke presentatie voor een klant. Omdat je je publiek aan het lachen wilt maken als je op dat podium van een groot event staat. Of omdat je je eigen verhaal nu wel ként en je jezelf wilt uitdagen het op een anders dan andere manier te vertellen.

 

Met Prikkelende Podiumcoaching leer ik je hoe jij van dat podium af kunt spatten.

Ik doe je een aanbod op maat, zodat jij precies krijgt wat je nodig hebt.

 

Voor wie

Even checken of je de juiste persoon voor deze intensieve en prikkelende Podiumcoaching bent:

Je hebt lol in het spreken voor groepen. Op een podium voel je dat je lééft.
Je hebt een eigen onderneming en die lóópt ook. Je weet wie je klanten zijn.
Je hebt zin om grondig aan je verhaal en je performance te werken.
Je bent niet bang je eigen mogelijke angst in de bek te kijken om supersterk op het podium te staan.
En je houdt ervan jezelf elke keer weer uit te dagen. Anders wordt het saai. En saai is het ergste wat er is!

 

Mijn specialiteit: humor

Join the club! Ik haat saai. Pitchen doe ik zingend en acquireren doe ik struikelend ;-). Mijn specialiteit is humor op het podium en het vinden van een vorm die bij jóu past. Bij mij krijg je geen voorgekookt stappenplan, daar geloof ik niet in. Ik ben er wel supergoed in om te zien welke vorm jouw verhaal nodig heeft en bij jou past. Om humor in je verhaal te krijgen. Om jou nog meer jou te laten zijn op het podium.

 

Dit zegt Xandra van Hooff over werken met mij:

“Omdat ik net mijn bedrijf had omgegooid, zocht ik naar iemand om me te helpen daar nieuwe verhalen voor te leren vertellen. De humor, het feit dat Marleen gelijk ziet wat er wel en niet werkt en met me op ontdekkingsreis ging naar wat er bij mij als persoon past, maakt dat ik niet alleen naar huis ging met nieuwe inzichten, maar ook veel nieuwe energie, waardoor ik het in de praktijk ook echt anders kon gaan aanpakken.

Daarnaast geeft ze me het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben met al mijn creatieve uitspattingen. Waar ik voorheen nog weleens het brave jufje was, ben ik nu geïnspireerd om mezelf he-le-maal te laten zien, inclusief mijn maffe kant. En dat werkt, ik krijg het terug in de vorm van fijne feedback in mijn masterclasses. Werken met Marleen? Gewoon doen!”

Xandra van Hooff, www.gavemensen.nl

 

Resultaten:

Een waanzinnig goed verhaal waarmee je gelijk binnenkomt bij je publiek.
Eigen stijl waardoor klanten jou meteen herkennen en eerder met je in zee willen.
Onderscheidende vorm van je verhaal, zodat je opvalt.
Lef om ook andere dingen in je bedrijf op een andere manier te doen.
Krachtig gevoel over jezelf én je onderneming omdat je veel zichtbaarder durft te zijn op je eigen manier.

 

Dit is Prikkelende Podiumcoaching!

Bij Prikkelende Podiumcoaching werken we intensief 1 op 1 samen om jouw performance naar een hoger niveau te tillen. Omdat iedereen verschillend is, maak ik voor jou een aanbod op maat. Dat doe ik nadat ik je heb gesproken over jouw vraag aan mij.

 

Dus eerst: gratis Podiumboost

Om voor Prikkelende Podiumcoaching in aanmerking te komen, voer je eerst een gratis gesprek met me: jouw Podiumboost. Van tevoren vul je een vragenlijst in en tijdens onze belafspraak vraag ik je het hemd van het lijf om helder te krijgen wat je verhaal is, waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. En natuurlijk krijg je ook al tips en helderheid over jouw vraag.

Als jouw vraag past bij wat ik je kan bieden, doe ik je ter plekke een aanbod voor een traject dat bij jou past, qua inhoud en intensiteit.

 

 

Hieronder staan mogelijke ingrediënten van jouw individuele traject.

Mogelijke ingrediënten van jouw Podiumcoaching

Jouw Podiumcoaching kan bestaan uit verschillende onderdelen. Na de Podiumboost bepaal ik welke mix van onderstaande dingen het beste past bij jouw vraag.

-> Scriptadvies

Uitgebreide feedback per mail met verhelderende vragen, complimenten en suggesties ter verbetering. Dit helpt je om je verhaal verder te ontwikkelen en scherper te krijgen.

->Online Podiumcoaching

Coaching via Skype of telefoon om feedback te krijgen over het ontwikkelen van het script, of stevige peptalk te krijgen bij het dealen met je demonen. Je bent in no-time weer op de rit om verder te werken aan je verhaal en performance.

Online Podiumcoaching duurt 1 uur.

-> Live Prikkelende Podiumcoaching

Podiumcoaching in real life. We werken samen op de vloer om ervoor te zorgen dat jij jouw verhaal kneitergoed voor het voetlicht krijgt. Met humoroefeningen, stemoefeningen, brengen van je tekst etc. Ik geef je heldere feedback die je gelijk kunt uitproberen.

Live Podiumcoaching kan variëren van 1,5 uur tot max 3 uur op een dag. Daarna ben je namelijk gevloerd.

 

Sowieso cadeau

Als je Ja zegt tegen mijn aanbod, krijg je gratis de videotraining ‘Grijp je klant met jouw sprankelende verhaal: 3 idioot makkelijk ingrediënten!’ Daarin leer ik je de drie belangrijke pijlers voor een verhaal dat staat als een huis.

 

Dit zegt Thea van Bodegraven over Prikkelende Podiumcoaching:

“Ik was op zoek naar hoe ik humor en luchtigheid kon brengen in het vaak zware onderwerp waar ik op coach. Ik kreeg een idee tijdens Marleens workshop en zocht hulp om het uit te werken, maar vooral ook om het te durven doen.

Tijdens de Prikkelende Podiumcoaching vroeg Marleen me om een script te schrijven en ze stelde vragen waardoor ik even een moment van twijfel heb gehad of deze manier wel passend voor me was. Maar het hielp me juist om meer bij mijzelf erachter te komen wat ik werkelijk wilde zeggen en hoe. Door het verhaal tijdens de Prikkelende Podiumcoaching daadwerkelijk te oefenen bij Marleen, stond ik zelfverzekerder op het podium. Ik had een verhaal dat helemaal bij mij paste, met een mooie en respectvolle kwinkslag.

Mensen zijn van de eerste tot laatste minuut (van een half uur) geboeid geweest. Mijn doel was om luchtigheid in een zwaar onderwerp te brengen en dat is gelukt! Er werd gelachen, er was ontroering, er biggelden tranen langs wangen. Ik kreeg zelfs applaus tussendoor. Ik ben de rest van de dag door iedereen aangesproken, met complimenten, dankbaarheid, tranen en (h)erkenning. Ik heb de indruk kunnen maken die ik wilde en deze was nog veel groter dan ik had verwacht. En ik heb nu meer manieren om het onderwerp in de toekomst op een andere manier aan te snijden. Dus ik zou zeggen: ga naar Marleen!”

Thea van Bodegraven, www.sterkineigenkracht.nl

Investering

Jouw investering voor Prikkelende Podiumcoaching hangt natuurlijk af van je vraag. Ik ben niet van de ‘dat-fiksen-we-in-een-uurtje’-school. De coaching zal dus bijna altijd een mix zijn van bovenstaande dingen. Afhankelijk van je vraag varieert de investering tussen €750,- en €5000,- excl. btw.

We spreken af in Amersfoort voor de live Prikkelende Podiumcoaching. Dat kan ook bij jou, dan regel jij een ruimte. Ik reken dan € 0,28 per km vanaf Amersfoort en €50,- per uur qua reistijd.

 

Wie is je podiumcoach?

Dat ben ik, Marleen Bekker. Sinds mijn 22e sta ik als cabaretier op het podium. Mijn nieuwe voorstelling ‘The real shit’ speel ik sinds augustus 2019 op verschillende plekken in het land. En ik ben bezig  heb in februari 2018 twee keer voor een uitverkochte zaal mijn avondvullende voorstelling ‘Moederziel Marleen’ gespeeld. Dus ik weet hoe het is om met je smoel voor een publiek te staan met je eigen verhaal (schijteng én kicken!).

Tijdens mijn opleiding Theaterdocent (ArtEZ in Zwolle) heb ik geleerd hoe ik mensen kan leren toneelspelen.

Als trainingsacteur (bij Boertien Vergouwen Overduin) leerde ik leidinggevenden, adviseurs, verkopers en andere werkenden hoe ze effectiever konden communiceren. Zowel in de bekende rollenspelen alsook voor grote groepen van meer dan 100 man met scènes.

En ik ben zelf ondernemer sinds 2014. Eerst voor vrouwen die te veel moeten van zichzelf. Maar het podium bleef me roepen. Sinds de zomer van 2016 ben ik fulltime congrescabaretier, dagaanjager en podiumcoach van ondernemers.