Laat de podiumtijger in je los!

Voel je vrij op het podium.

Breng met humor het verhaal van je onderneming.

Raak het publiek en verleidt ze nóg sneller om jouw klant te worden.

 

Je leert het op de Officiële Opleiding tot Volbloed Podiumtijger ;-)!

 

(Spring gelijk naar het programma)

(Maak gelijk een belafspraak met mij)

Ben jij dit?

Je onderneemt al een tijdje. Dat gaat best goed. Maar er kriebelt iets. Een verhaal dat naar buiten wil. Niet iets voor een blogje, nee: dit moet je zélf vertellen, met jouw stem, met jouw aanwezigheid. Op het podium dus.

En met humor. Want je verhaal komt soms serieuzer of zwaarder over dan je zou willen. Al zijn jouw onderwerp en product belangrijk, misschien zelfs behoorlijk serieus, klanten trek je toch het best met lichtheid en af en toe een bevrijdende lach.

 

Wat zegt jouw angsthaas?

De podiumtijger die er in je schuilt (nu nog als een podiumtijgerwelpje misschien) wordt heel blij van het idee. Maar de angsthaas meldt zich ook, en die ziet bezwaren.

Want als je dan dat podium op stapt, heb je dan wel een Echt Goed Verhaal? Met een heldere en overtuigende opbouw? Wat die humor betreft, ja leuk hoor, maar hoe dóé je dat? Verder, hoe zorg je dat je commerciële boodschap overkomt zonder dat jíj ranzig commercieel overkomt?

En ten slotte: hoe ga je zelfverzekerd en authentiek voor je publiek staan terwijl je dat eigenlijk (net als iedereen) doodeng vindt? Omdat de kijkers je verhaal gegarandeerd veel te serieus/saai/flauw/stom/zweverig vinden.

Wees gerust: ik* ken het gevoel. Ik heb deze toestand meerdere malen doorgeploeterd als ik weer een nieuwe cabaretvoorstelling maakte. Elke keer zoeken naar de juiste opbouw, naar woorden, naar grappen. En iedere keer schrijven, schaven, schrappen terwijl er een monster in mijn oor sist dat ik niet grappig ben, het helemaal niet kan en flutcabaret maak.

Gelukkig ken ik het proces inmiddels. En weet ik nu wat er nodig is om het goed te doen: om het geloof te houden, het monster te verslaan, het publiek te bereiken – en voor me te winnen. En dat kan ik jou ook leren.

 

Poeh, en toen ging ik iets heel spannends doen op een podium. Het zweet brak me al uit bij de gedachte. De podiumcoaching van Marleen was mijn reddingsboei in de zee van stress. Tijdens het live oefenen merkte ik dat haar tips, positieve feedback en handige hulpmiddelen mijn angst deden wegsmelten als sneeuw voor de zon. Marleens kracht is aanvoelen wat nodig is en aanhaken op de energie van haar ‘klant’. Mijn ‘spannend iets op het podium’ werd door de coaching van Marleen een daverend succes. Ik heb mijn ‘podium-Ameike’ gevonden en ga vol zelfvertrouwen op naar ‘weer iets spannends’. Ameike van der Ven, www.rituelenatelier.nl

 

Dit wil je:

Je staat met lichte spanning in de coulissen. Je haalt diep adem, hoort je naam en loopt het podium op. Je gaat staan, kijkt naar het verwachtingsvolle publiek en voelt rust over je komen, dwars door de spanning heen. Je weet wat je wilt zeggen. Je wordt blij van de kijkers en neemt een ademteug om je eerste woorden uit te spreken. Daar ga je!

Ze kijken geconcentreerd, schieten in de lach, zijn soms ontroerd. Er is interactie, je geeft ze waardevolle inzichten, zij laten zichzelf zien. Jij voelt een warme band met de zaal. Je houdt op het juiste moment in, geeft dan weer gas, remt weer een beetje af. Je voelt aan alles dat je verhaal landt. En je krijgt twee beloningen. Eerst een hartelijk applaus. En dan een aantal mensen die naar je toe komen omdat ze geraakt zijn. En met je willen werken. Omdat je zo jezelf was. Inwendig slaak je een tijgerbrul!

Dat is wat podiumtijgers kunnen: zichzelf zijn op het podium. Het publiek in het hart raken, met humor en ernst, elk op zijn tijd. En podiumtijgers hebben zélf lol in wat ze staan te doen. Bij het voorbereiden sowieso, en ook bij de presentatie zelf is er dat enthousiasme. Dat is een vaardigheid die je kunt leren. Ik kan je die leren.

Je kunt het natuurlijk ook niet doen. Dat is veiliger. Maar dan hou je jezelf te klein. Dan blijf je dat welpje. Dat niet het podium op durft.

 

Wat levert het op als je de Opleiding tot Podiumtijger volgt?

De zes maanden die de opleiding duurt leveren je ongelooflijk veel op! Uiteraard heb je het tastbare resultaat van je eigen eigenzinnige presentatie. Daarmee kun je netwerkevents en sociale media bestormen, klanten inspireert en je events een geheel eigen stijl geven.

Maar het volgroeid raken als podiumtijger geeft je nog zoveel meer!

→ Je zelfvertrouwen op het podium krijgt een boost, doordat je weet hoe je een krachtige presentatie maakt en tot leven brengt.

→ Je leert de stappen kennen waarmee je tot een gloeiend goeie presentatie komt.

→ Je hebt jouw manier gevonden om met podiumspanning om te gaan.

→ Je ontdekt hoe je humor kunt inzetten in je presentaties.

→ Die inzichten mag je gratis óók gebruiken in de rest van je leven: je blogs krijgen een overtuigende verhalende stijl, je mails worden levendiger en over je dates heb ik het niet eens.

→ Je voelt je krachtiger in je ondernemerschap omdat je een aantal angsten hebt overwonnen. Ook die moed kun je natuurlijk weer op andere gebieden inzetten!

→ Je bent poepietrots op jezelf omdat je je zoveel meer op je gemak voelt op het podium.

→ Je trekt op jouw natuurlijke manier klanten aan.

→ En je hebt ongelooflijk veel lol gehad.

 

Met Marleen maakte ik van wat vage plannen 3 knalgoede verhalen die ik altijd en overal kan gebruiken; ik wéét dat het aankomt, juist doordat Marleen me hielp om concreet en beeldend te vertellen. Als vlogjuf en videomaker help ik vaak anderen met hun verhaal, maar mijn eigen verhaal op de juiste manier, dus ook direct en concreet, te vertellen, dat vond ik lastig. Hulp vragen aan de juiste mensen, dus iemand als Marleen, maakte mijn extra stap naar zichtbaarheid een stuk leuker en gemakkelijker. Elisabeth Griffioen, www.devideovakvrouw.nl

Voor wie?

Deze Opleiding tot Podiumtijger is niet voor iedereen. Het is voor ondernemers die op een authentieke manier ondernemen en – dus ook – willen spreken. Je hoeft het nu écht nog niet te kunnen, maar het wel graag wíllen kunnen. Het is voor ondernemers die serieus zijn over humor. Het is voor ondernemers die klanten willen raken met hun eigen verhaal, zonder dat het sentimenteel of therapeutisch wordt. Daarom wil je leren hoe je dat met humor kunt doen, anders wordt het veel te zwaar.

 

Moet ik dan ook cabaretier worden?

Nee, dat hoeft niet. Jij bent in eerste instantie ondernemer. En daarbij wil je gaan spreken. Met humor. Dat is precies wat ik je ga leren.

 

Ik ben net begonnen als ondernemer. Is dit dan wel wat voor mij?

Dat is maar de vraag inderdaad. Het hangt er vooral van af hoe helder je je verhaal en je positionering al hebt. Het handigste is om even een afspraak met me in te plannen, dan kunnen we gewoon even overleggen.

 

Dit leert een podiumtijger in opleiding:

→ Je leert hoe je goede ideeën verzamelt voor een presentatie; hoe je in je creatieve flow kunt komen.

→ Je leert hoe je uit die weelde aan ideeën precies de goeie kunt kiezen, zodat jouw presentatie precies raak is en glashelder en ongelooflijk leuk om te zien.

→ Je leert hoe je de inhoud die je wilt brengen mooi kunt maken door een vorm te kiezen. Dat kan een verhaal vol humor zijn, maar ook iets heel anders. Een lied. Een recept. Misschien wel een dans. We gaan het verzinnen.

→ Je ontdekt hoe jij een presentatie goed kunt onthouden. De methode verschilt per persoon, maar ik zal je wel vriendelijk dwingen om te oefenen. Zodat je volop vertrouwen voelt tijdens je presentatie.

→ Je leert omgaan met de stemmen in je hoofd die fluisteren (of bulderen) dat het flut is wat je hebt gemaakt, dat jij helemaal niks te vertellen hebt, dat je niet goed genoeg bent op het podium, en ga zo maar door (of eigenlijk liever niet). Zodat je je niet langer laat ontmoedigen, maar dapper op het Pad van de Podiumtijger blijft.

→ Je leert op een natuurlijke manier je bedrijfsmatige doel in je presentatie te fietsen, zonder dat je een Gladde Gelikte Griezel wordt.

→ En je leert de fijne kneepjes van het podiumtijgerschap als het gaat om publieksaandacht vasthouden, je stem gebruiken, je lichaamshouding inzetten, contact met het publiek leggen. Zodat je op het podium kunt stralen zoals alleen jij dat kunt!

Zo ziet de opleiding eruit:

 

1. Individuele live-podiumcoaching

Je krijgt drie keer 1,5 uur individuele podiumcoaching van mij in Amersfoort. Exclusieve aandacht om je precies te geven wat jij op dat moment nodig hebt: een schop onder je kont, liefdevolle aandacht, meedenken over de opbouw van je presentatie of podiumvaardigheden oefenen.

 

2. Livedagen om gezamenlijk podiumtijgerspieren te trainen

We komen drie keer een hele dag bij elkaar, zodat je wat je gemaakt hebt kunt oefenen voor publiek. Het is ook het moment waarop ik je input geef voor humortechnieken, podiumvaardigheden en omgaan met het publiek.

 

3. Gezamenlijke online impulssessie

Tijdens zes online sessies van elk één uur geef ik sowieso een inspirerende opdracht, waardoor je weer een nieuw stukje kunt maken voor je presentatie of video. En het is het moment waarop je live je vragen kunt stellen aan mij en de groep. Zodat je daarna weer goedgemutst en vrolijk verder bouwt aan je presentatie.

 

4. Scriptadvies

Elke maand, zes keer dus, lever je je script bij mij in, zodat ik met je mee kan lezen en je kan voorzien van welverdiende lof en van ideeën om het nóg beter te maken. Ook stel ik je verhelderende vragen, zodat je steeds scherper krijgt wat je nou eigenlijk wil zeggen.

 

5. Facebookgroep

De plek om vragen te stellen, om stoom af te blazen, om elkaar om feedback te vragen.

 

6. Open podiumtijgerpodium!

Als we er zin in hebben, houden we aan het eind van de opleiding een open podium voor podiumtijgers. Daar kun je ervaren hoe het is om écht met die spanning en het publiek om te gaan. Nodig collega-ondernemers, familie en vrienden uit, voor de meest realistische podiumtijger-ervaring. Wraaaaw!

 

Het allermooiste van Marleen vind ik haar authenticiteit. Er is geen andere Marleen op deze hele aardbol en voor mij heeft dat er toe geleid dat ik het LEF had om ook te gaan staan voor wat ik wil vertellen. Haar technieken maak je je in haar sessies eigen en daarmee kun je zelf je eigen stappen zetten. Beeldend schrijven is bijvoorbeeld zo’n techniek waar ik heel veel aan heb, echt waardevol. Daarnaast heeft ze natuurlijk een enorm dosis humor, voel je je in haar sessies vrij om te ontdekken waar die kracht bij jezelf zit. Pauline de Wilde, www.paulinedewilde.com

Dit vraag ik van jou

1. Commitment

Dit programma vraagt echt commitment van je. Dat je elke individuele live podiumcoaching en live-bijeenkomst daadwerkelijk iets hebt gemaakt om te laten zien. Dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je proces en hulp inroept van mij of de anderen als je vastloopt of inspiratie nodig hebt. Het vraagt dat je wekelijks voldoende tijd vrijmaakt om te kunnen maken of oefenen. Zodat de presentatie of video écht gloeiend goed wordt.

 

2. Moed

Het ontwikkelen van jezelf tot podiumtijger is een intensief proces. Je komt van alles tegen: jubelmomenten, existentiële twijfel, inspiratie, frustratie, de hele flikkerse bende. Dus je hebt moed nodig om dat óók aan te willen gaan. Natuurlijk ben ik er om je erdoorheen te trekken!

 

3. Tijd

Een presentatie is nooit in één keer klaar. Dus je zult thuis tijd vrij moeten maken om te schrijven, schrappen en schaven. En in een later stadium om je presentatie te oefenen en onthouden. Reken op twee uur per week. En als de presentatie nadert, ben je nog wat meer tijd kwijt met oefenen.

 

Investering

Voor deze Opleiding tot Podiumtijger waarin ik je alles leer wat ik je kan leren, vraag ik €4000,- excl btw. Omdat het de eerste keer is dat ik ‘m geef, krijg je pilot-korting van €750,- Je betaalt dus in totaal €3250,- exclusief btw voor deze eerste editie. Als je wilt kun je in termijnen betalen. Laat het me dan even weten. De factuur stuur ik je na onze belafspraak (zie verderop).

 

Wat heb je dan?

→ Je weet hoe je nu en in de toekomst een gloeiend goeie presentatie kunt maken die bij jóu past

→ Je kunt humor aan je presentaties toevoegen

→ Je weet hoe je een presentatie goed op kunt bouwen, zodat je je publiek meeneemt in je verhaal

→ Je voelt je veel zekerder én vrijer op het podium

→ Je weet hoe je een presentatie kunt maken, waardoor het publiek aan je lippen hangt

→ Je hebt een presentatie die helemaal jou is, waardoor meer klanten na afloop veel sneller naar je toekomen

 

Praktisch

 

Data & tijden

Individuele podiumcoaching

Individuele podiumcoaching plan je zelf in. Een paar dagen voordat het programma start krijg je een link waarmee je je afspraak in kunt plannen in mijn digitale agenda.

 

Livedagen + online impulssessies

De livedagen zijn van 10:00 tot 16:30 inclusief lunch.

De impulssessies zijn van 14:00 tot 15:00

 

2020 -> half april 2020 start de tweede groep, data volgen snel! Plan alvast je belafspraak in, tegen die tijd is de planning rond.

9 januari: online kick-off

Zelf in te plannen: een-op-een-podiumcoaching

23 januari: online impulssessie

6 februari: livedag

5 maart: online impulssessie

Zelf in te plannen: een-op-een-podiumcoaching

26 maart: online impulssessie

9 april: livedag

Zelf in te plannen: een-op-een-podiumcoaching

23 april: online impulssessie

7 mei: livedag

14 mei: open podiumtijgerpodium

 

Locatie

De live-dagen en individuele podiumcoachings zijn in Werkstek, Computerweg 1H in Amersfoort. Dicht bij het station, gratis parkeren voor de deur.

 

Groepsgrootte

Het programma biedt plek aan maximaal zes ondernemers. Dat garandeert dus veel individuele aandacht. Het programma gaat al door bij twee inschrijvingen.

 

Ga je ervoor?

Je zult jezelf verrassen met wat je verzint en maakt. Je zult jezelf ontwikkelen als spreker en als mens. Je zult fokking trots zijn op je geweldige presentatie, waarmee je jouw klanten helemaal inpakt.

 

Ga je voor dit grote en waanzinnig gave avontuur? Plan dan gelijk een belafspraak in met mij!

 

Dan kunnen we vast kennismaken (als dat nog nodig is 😉 ) en checken of de Opleiding tot Podiumtijger de juiste oplossing is om jouw vraag/wens/verlangen in te lossen. Als het na het gesprek voor nog steeds een ‘Ja’ is voor jou, dan stuur ik je een bevestiging, de praktische info en de factuur.

 

Twijfel je? Plan dan gelijk een belafspraak in met me: dan kijken we wat je precies nodig hebt.

 

Kun je nu niet, maar sta je wel te stuiteren van enthousiasme? Maak dan ook een belafspraak en ik slinger je op de lijst van aanstaande podiumtijgers die later in het jaar de opleiding willen doen.

 

 

 

Waag de sprong en

laat de podiumtijger in je helemaal los!

 

* Ik = Marleen Bekker. Cabaretier, podiumcoach en ondernemer.

Als cabaretier, podiumcoach en ondernemer combineer ik mijn krachten van creativiteit, presentatiekennis en commercie. Ik maak persoonlijk cabaret dat schuurt. Ik ben confronterend, schaamteloos en het is herkenbaar wat ik maak.

Sinds 2014 ben ik ondernemer, dus ik snap dat niet alleen je verhaal maar ook je bedrijfsmatige doel belangrijk is in een presentatie. Zelf houd ik ervan om de dingen anders dan anders te doen. Zo heb ik wel eens struikelend geacquireerd en zingend gepitcht. Werkte als een tierelier!