Laat de podiumtijger in je los!

Voel je vrij op het (online) podium.

Breng jouw verhaal met humor.

Raak het publiek en verleidt ze nóg sneller om jouw klant te worden.

 

Je leert het op de Officiële Opleiding tot Volbloed Podiumtijger ;-)!

 

(Spring gelijk naar het programma)

(Maak gelijk een belafspraak met mij)

Ben jij dit?

Je onderneemt al een tijdje. Dat gaat best goed. Maar er kriebelt iets. Een verhaal dat naar buiten wil. Niet iets voor een blogje, nee: dit moet je zélf vertellen, met jouw stem, met jouw aanwezigheid. Op het podium dus. Ook als dat nu effe online is.

En met humor. Want je verhaal komt soms serieuzer of zwaarder over dan je zou willen. Al zijn jouw onderwerp en product belangrijk, misschien zelfs behoorlijk serieus, klanten trek je toch het best met lichtheid en af en toe een bevrijdende lach.

 

Wat zegt jouw angsthaas?

De podiumtijger die er in je schuilt (nu nog als een podiumtijgerwelpje misschien) wordt heel blij van het idee. Maar de angsthaas meldt zich ook, en die ziet bezwaren.

Want als je dan dat (online) podium op stapt, heb je dan wel een Echt Goed Verhaal? Met een heldere en overtuigende opbouw? Wat die humor betreft, ja leuk hoor, maar hoe dóé je dat? Verder, hoe zorg je dat je commerciële boodschap overkomt zonder dat jíj ranzig commercieel overkomt?

En ten slotte: hoe ga je zelfverzekerd en authentiek voor je publiek staan terwijl je dat eigenlijk (net als iedereen) doodeng vindt? Omdat de kijkers je verhaal gegarandeerd veel te serieus/saai/flauw/stom/zweverig vinden.

Wees gerust: ik* ken het gevoel. Ik heb deze toestand meerdere malen doorgeploeterd als ik weer een nieuwe cabaretvoorstelling maakte. Elke keer zoeken naar de juiste opbouw, naar woorden, naar grappen. En iedere keer schrijven, schaven, schrappen terwijl er een monster in mijn oor sist dat ik niet grappig ben, het helemaal niet kan en flutcabaret maak. En in die toestand relaxt als mezelf op het podium staan, dát is de kunst!

Gelukkig ken ik het proces inmiddels. En weet ik nu wat er nodig is om het goed te doen: om het geloof te houden, het monster te verslaan, het publiek te bereiken – en voor me te winnen. En dat wil ik jou ook leren.

 

Poeh, en toen ging ik iets heel spannends doen op een podium. Het zweet brak me al uit bij de gedachte. De podiumcoaching van Marleen was mijn reddingsboei in de zee van stress. Tijdens het live oefenen merkte ik dat haar tips, positieve feedback en handige hulpmiddelen mijn angst deden wegsmelten als sneeuw voor de zon. Marleens kracht is aanvoelen wat nodig is en aanhaken op de energie van haar ‘klant’. Mijn ‘spannend iets op het podium’ werd door de coaching van Marleen een daverend succes. Ik heb mijn ‘podium-Ameike’ gevonden en ga vol zelfvertrouwen op naar ‘weer iets spannends’. Ameike van der Ven, www.rituelenatelier.nl

 

Dit wil je:

Je staat met lichte spanning in de coulissen. Je haalt diep adem, hoort je naam en loopt het podium op. Je gaat staan, kijkt naar het verwachtingsvolle publiek en voelt rust over je komen, dwars door de spanning heen. Je weet wat je wilt zeggen. Je wordt blij van de kijkers en neemt een ademteug om je eerste woorden uit te spreken. Daar ga je!

Ze kijken geconcentreerd, schieten in de lach, zijn soms ontroerd. Er is interactie, je geeft ze waardevolle inzichten, zij laten zichzelf zien. Jij voelt een warme band met de zaal. Je houdt op het juiste moment in, geeft dan weer gas, remt weer een beetje af. Je voelt aan alles dat je verhaal landt. En je krijgt twee beloningen. Eerst een hartelijk applaus. En dan een aantal mensen die naar je toe komen omdat ze geraakt zijn. En met je willen werken. Omdat je zo jezelf was. Inwendig slaak je een tijgerbrul!

Dat is wat podiumtijgers kunnen: zichzelf zijn op het podium. Ook als dat online is en het contact toch net wat anders werkt. Het publiek in het hart raken, met humor en ernst, elk op zijn tijd. En podiumtijgers hebben zélf lol in wat ze staan te doen. Bij het voorbereiden sowieso, en ook bij de presentatie zelf is er dat enthousiasme. Dat is een vaardigheid die je kunt leren. Ik kan je die leren.

Je kunt het natuurlijk ook niet doen. Dat is veiliger. Maar dan hou je jezelf te klein. Dan blijf je dat welpje. Dat niet het podium op durft. Terwijl het dat zó graag wil.

 

Wat levert het op als je de Opleiding tot Podiumtijger volgt?

De zes maanden die de opleiding duurt leveren je ongelooflijk veel op! We bewandelen met elkaar het geweldige en enerverende Pad van de Podiumtijger. Met ons doel voor ogen – namelijk die eigen eigenzinnige presentatie – komen we pittige uitdagingen, verhelderende inzichten en prachtige vergezichten tegen. Met uiteindelijk het resultaat van die presentatie in handen, kun je offline én online netwerkevents en sociale media bestormen, klanten inspireren en je events een geheel eigen stijl geven. Want er zijn veel meer podia dan je denkt.

 

Maar het volgroeid raken als podiumtijger geeft je nog zoveel meer!

 

→ Je creativiteit neemt met tijgersprongen toe, en daar heb je ook plezier van als je je blogs schrijft, een salespagina schrijft, een video maakt, een webinar geeft voert of een to-dolijst maakt.

→ Je zelfvertrouwen op het podium krijgt een boost, doordat je weet hoe je een krachtige presentatie maakt en tot leven brengt. Oók online.

→ Je leert de stappen kennen én gebruiken waarmee je tot een gloeiend goeie presentatie komt.

→ Je ontdekt hoe je humor effectief kunt inzetten in je presentaties.

→ Die inzichten mag je gratis óók gebruiken in de rest van je leven: je blogs krijgen een overtuigende verhalende stijl, je  worden levendiger en over je dates heb ik het niet eens 😉 .

→ Je hebt jouw manier gevonden om met podiumspanning om te gaan. Ik kan je alvast verklappen: zakken chips en liters alcohol werken niet.

→ Je weet hoe je jouw sprankelende energie kunt vrijmaken, zodat je ondanks die spanning helemaal jezelf bent op welk podium dan ook.

→ Je voelt je krachtiger in je ondernemerschap omdat je een aantal angsten hebt overwonnen. Ook die moed kun je natuurlijk weer op andere gebieden inzetten!

→ Je voelt je vrijer als ondernemer en als mens, omdat je je eigen creativiteit en maffe invallen volledig accepteert en waardeert.

→ Je eigen geluid is helderder, krachtiger en authentieker: jouw podiumtijgergebrul is precies zoals jij bent! En dat herkennen jouw aanstaande klanten.

→ Je bent poepietrots op jezelf omdat je je zoveel meer op je gemak voelt op het podium.

→ En je hebt ongelooflijk veel lol gehad terwijl je de podiumtijger in je hebt bevrijd!

 

Met Marleen maakte ik van wat vage plannen 3 knalgoede verhalen die ik altijd en overal kan gebruiken; ik wéét dat het aankomt, juist doordat Marleen me hielp om concreet en beeldend te vertellen. Als vlogjuf en videomaker help ik vaak anderen met hun verhaal, maar mijn eigen verhaal op de juiste manier, dus ook direct en concreet, te vertellen, dat vond ik lastig. Hulp vragen aan de juiste mensen, dus iemand als Marleen, maakte mijn extra stap naar zichtbaarheid een stuk leuker en gemakkelijker. Elisabeth Griffioen, www.devideovakvrouw.nl

Voor wie?

Deze Opleiding tot Podiumtijger is niet voor iedereen. Het is voor ondernemers die op een authentieke manier ondernemen en – dus ook – willen spreken. Je hoeft het nu écht nog niet te kunnen, maar het wel graag wíllen kunnen. Het is voor ondernemers die serieus zijn over humor. Het is voor ondernemers die klanten willen raken met hun eigen verhaal, zonder dat het sentimenteel of therapeutisch wordt. Daarom wil je leren hoe je dat met humor kunt doen, anders wordt het veel te zwaar.

 

Moet ik dan ook cabaretier worden?

Nee, dat hoeft niet. Jij bent in eerste instantie ondernemer. En daarbij wil je gaan spreken. Met humor. Dat is precies wat ik je ga leren.

 

Ik ben net begonnen als ondernemer. Is dit dan wel wat voor mij?

Dat is maar de vraag inderdaad. Het hangt er vooral van af hoe helder je je verhaal en je positionering al hebt. Het handigste is om even een afspraak met me in te plannen, dan kunnen we gewoon even overleggen.

 

Dit leert een podiumtijger in opleiding:

→ Je leert hoe je goede ideeën verzamelt voor een presentatie (offline & online); hoe je in je creatieve flow kunt komen.

→ Je leert hoe je uit die weelde aan ideeën precies de goeie kunt kiezen, zodat jouw presentatie precies raak is en glashelder en ongelooflijk leuk om te zien.

→ Je leert hoe je de inhoud die je wilt brengen mooi kunt maken door een vorm te kiezen. Dat kan een verhaal vol humor zijn, maar ook iets heel anders. Een lied. Een recept. Misschien wel een dans. We gaan het verzinnen.

→ Je ontdekt hoe jij een presentatie goed kunt onthouden. De methode verschilt per persoon, maar ik zal je wel vriendelijk dwingen om te oefenen. Zodat je volop vertrouwen voelt tijdens je presentatie.

→ Je leert omgaan met de stemmen in je hoofd die fluisteren (of bulderen) dat het flut is wat je hebt gemaakt, dat jij helemaal niks te vertellen hebt, dat je niet goed genoeg bent op het podium, en ga zo maar door (of eigenlijk liever niet). Zodat je je niet langer laat ontmoedigen, maar dapper op het Pad van de Podiumtijger blijft.

→ Je leert op een natuurlijke manier je bedrijfsmatige doel in je presentatie te fietsen, zonder dat je een Gladde Gelikte Griezel wordt.

→ Je leert de fijne kneepjes van het podiumtijgerschap als het gaat om publieksaandacht vasthouden, je stem gebruiken, je lichaamshouding inzetten, contact met het publiek leggen. Zodat je op het podium kunt stralen zoals alleen jij dat kunt!

→ En je leert wat er allemaal bij komt kijken als we gezamenlijk de slotpresentatie organiseren!

Zo ziet de opleiding eruit:

 

1. Individuele live-podiumcoaching

Je krijgt drie keer 1,5 uur individuele podiumcoaching van mij in Amersfoort. Exclusieve 1-op-1 aandacht om je precies te geven wat jij op dat moment nodig hebt: een schop onder je kont, liefdevolle aandacht, meedenken over de opbouw van je presentatie of podiumvaardigheden oefenen. Dat kan live, of online, wat jij prettig vindt.

 

2. Tijgermeetings om gezamenlijk podiumtijgerspieren te trainen

We komen om de twee weken een halve dag bij elkaar: de ene keer live in Amersfoort, de andere keer live online via Zoom. In totaal tien keer. Hét moment om dat je wat je gemaakt hebt te kunnen oefenen voor publiek, zowel live als online doe je dus ervaring op. Het is ook het moment waarop ik je input geef voor humortechnieken, podiumvaardigheden en omgaan met het publiek. Vlak voor de presentatie is er een hele dag gepland om intensief te repeteren en een try-out te houden.

 

3. Q&A

Tijdens zes online sessies van elk één uur geef ik sowieso een inspirerende opdracht, waardoor je weer een nieuw stukje kunt maken voor je presentatie of video. En het is het moment waarop je live je vragen kunt stellen aan mij en de groep. Zodat je daarna weer goedgemutst en vrolijk verder bouwt aan je presentatie.

 

4. Scriptadvies

Elke maand, zes keer dus, lever je je script bij mij in, zodat ik met je mee kan lezen en je kan voorzien van welverdiende lof en van ideeën om het nóg beter te maken. Ook stel ik je verhelderende vragen, zodat je steeds scherper krijgt wat je nou eigenlijk wil zeggen.

 

5. Hand-outs & meditaties

Waar nodig ontvang je van mij hand-outs met de stappen van het maakproces (het H.U.M.O.R.-model), de ingrediënten van een knettergoeie presentatie, of over het voorbereiden van een presentatie. Zonodig heb ik ook meditaties om anders naar je monsters te kijken en je angst los te laten, zodat er weer volop ruimte ontstaat voor de podiumtijger in jou!

 

6. Facebookgroep

De plek om vragen te stellen, om stoom af te blazen, om elkaar om feedback te vragen. En de plek waar ik de opnames van de Tijgermeetings plaats.

 

7. Rapapapaaaa: de Podiumtijgertest!

Aan het eind van de opleiding is er een presentatie in een theater voor écht publiek! Die hebben jullie deels zelf georganiseerd, dus het is helemaal zoals jij wilt. Daar kun je ervaren hoe het is om écht met die spanning en het publiek om te gaan. Hoe het is om letterlijk in de spotlights te staan. Nodig huidige klanten, toekomstige klanten, collega-ondernemers, familie en vrienden uit, voor de meest realistische podiumtijger-ervaring. Wraaaaw!

 

Corona of niet: de opleiding gaat door!

Wat die gekke corona ook gaat doen: de opleiding gaat sowieso door! Tijdens de eerste editie werden we door de nieuwe situatie overvallen en daardoor heb ik ontdekt dat de opleiding óók online goed werkt. Sterker nog: we hebben zelfs een online try-out gehouden met meer dan 50 man publiek! En dat was heel waardevol en leerzaam: je krijgt dan ook ervaring met online presenteren.

Dus wat er ook gebeurt: we vinden altijd manieren om het door te laten gaan. Sowieso een fijne kwaliteit om als ondernemer in huis te hebben, nietwaar? 😉

 

Het allermooiste van Marleen vind ik haar authenticiteit. Er is geen andere Marleen op deze hele aardbol en voor mij heeft dat er toe geleid dat ik het LEF had om ook te gaan staan voor wat ik wil vertellen. Haar technieken maak je je in haar sessies eigen en daarmee kun je zelf je eigen stappen zetten. Beeldend schrijven is bijvoorbeeld zo’n techniek waar ik heel veel aan heb, echt waardevol. Daarnaast heeft ze natuurlijk een enorm dosis humor, voel je je in haar sessies vrij om te ontdekken waar die kracht bij jezelf zit. Pauline de Wilde, www.paulinedewilde.com

Dit vraag ik van jou

1. Commitment

Dit programma vraagt echt commitment van je. Dat je elke individuele live podiumcoaching en Tijgermeeting daadwerkelijk iets hebt gemaakt om te laten zien. Dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je proces en hulp inroept van mij of de anderen als je vastloopt of inspiratie nodig hebt. Het vraagt dat je wekelijks voldoende tijd vrijmaakt om te kunnen maken of oefenen. Zodat de presentatie écht gloeiend goed wordt.

 

2. Moed

Het ontwikkelen van jezelf tot podiumtijger is een intensief proces. Je komt van alles tegen: jubelmomenten, existentiële twijfel, inspiratie, frustratie, de hele flikkerse bende. Dus je hebt moed nodig om dat óók aan te willen gaan. Natuurlijk ben ik er om je erdoorheen te trekken!

 

3. Tijd

Een presentatie is nooit in één keer klaar. Dus je zult thuis tijd vrij moeten maken om te schrijven, schrappen en schaven. En in een later stadium om je presentatie te oefenen en onthouden. Reken op twee uur per week. En als de presentatie nadert, ben je nog wat meer tijd kwijt met oefenen.

 

Investering

Voor deze Opleiding tot Podiumtijger waarin ik je alles leer wat ik je kan leren op humoristisch podiumgebied, vraag ik €4000,- excl btw.

Als je wilt kun je in termijnen betalen. Laat het me dan even weten. De factuur stuur ik je na onze belafspraak (zie verderop).

 

Wat heb je dan?

→ Je weet hoe jouw creatieve proces werkt, zodat je het op allerlei gebieden kunt gebruiken

→ Je weet hoe je nu en in de toekomst een gloeiend goeie presentatie kunt maken die bij jóu past

→ Je kunt humor aan je presentaties toevoegen

→ Je weet hoe je een presentatie goed op kunt bouwen, zodat je je publiek meeneemt in je verhaal

→ Je voelt je veel zekerder én vrijer op het podium

→ Je weet hoe je een presentatie kunt maken, waardoor het publiek aan je lippen hangt

→ Je hebt een presentatie die helemaal jou is, waardoor meer klanten na afloop veel sneller naar je toekomen

 

Praktisch

 

Data & tijden

Individuele podiumcoaching

Individuele podiumcoaching plan je zelf in. Een paar dagen voordat het programma start krijg je een link waarmee je je afspraak in kunt plannen in mijn digitale agenda.

 

Tijgermeetings + Q&A’s

De Tijgermeetings (zowel live als online) zijn vrijdags om de twee weken van 14:00 uur tot 17:00 uur.

De Q&A’s zijn donderdags van 14:00 uur tot 15:00 uur.

 

Planning 2020/2021

25 sept: Live Tijgermeeting 1

9 okt: Online Tijgermeeting 1

15 okt: Q&A 1

23 okt: Live Tijgermeeting 2

6 nov: Online Tijgermeeting 2

12 nov: Q&A 2

20 nov: Live Tijgermeeting 3

4 dec: Online Tijgermeeting 3

10 dec: Q&A 3

18 dec: Live Tijgermeeting 4

8 jan: Online Tijgermeeting 4

14 jan: Q&A 4

22 jan: Live Tijgermeeting 5

5 feb: Online Tijgermeeting 5

18 feb: Q&A 5

26 feb: hele dag Live Tijgermeeting: generale repetitie

4 maart: Q&A 6

Ergens tussen 8-20 maart Podiumtijgerevent

 

Locatie

De live Tijgermeetings en individuele podiumcoachings zijn in Werkstek, Computerweg 1H in Amersfoort. Dicht bij het station, gratis parkeren voor de deur. De ruimte is groot genoeg om afstand van elkaar te kunnen houden en er is ook goede ventilatie.

De online Tijgermeetings doen we via Zoom, zodat we maximale interactie hebben zonder reistijd. Ik neem de sessies op zodat je ze eventueel terug kunt kijken.

 

Groepsgrootte

Om iedereen voldoende aandacht te geven, werken we met een kleine groep. Het programma biedt plek aan maximaal zes ondernemers. Het programma gaat door bij drie inschrijvingen.

 

Ga je ervoor?

Je zult jezelf verrassen met wat je verzint en maakt. Je zult jezelf ontwikkelen als spreker en als mens. Je zult fokking trots zijn op je geweldige presentatie, waarmee je jouw klanten helemaal inpakt.

 

Ga je voor dit grote en waanzinnig gave avontuur? Plan dan gelijk een belafspraak in met mij!

 

Dan kunnen we vast kennismaken (als dat nog nodig is 😉 ) en checken of de Opleiding tot Podiumtijger de juiste oplossing is om jouw vraag/wens/verlangen in te lossen. Jij kunt al je vragen kwijt en als het na het gesprek voor jou nog steeds een dikke, vette, juichende ‘Ja’ is, dan stuur ik je een bevestiging van deelname, de praktische info en de factuur.

 

Twijfel je? Plan dan gelijk een belafspraak met me in: dan kijken we wat je precies nodig hebt.

 

Kun je nu niet, maar sta je wel te stuiteren van enthousiasme? Maak dan ook een belafspraak en ik slinger je op de lijst van aanstaande podiumtijgers die later de opleiding willen doen.

 

Waag de sprong en

laat de podiumtijger in je helemaal los!

 

 

Je bent gek als je het doet! 😉

* Ik = Marleen Bekker. Cabaretier, podiumcoach en ondernemer.

Als cabaretier, podiumcoach en ondernemer combineer ik mijn krachten van creativiteit, presentatiekennis en commercie. Ik maak persoonlijk cabaret dat schuurt. Ik ben confronterend, schaamteloos en het is herkenbaar wat ik maak.

Omdat ik het maakproces van een presentatie van binnenuit ken, weet ik als geen ander welke stappen je hebt te nemen én welke monsters je daarbij tegenkomt. Oftewel: ik ken het creatieve proces en kan het duiden, waardoor jij er makkelijker en sneller doorheen stapt.

Sinds 2014 ben ik ondernemer, dus ik begrijp dondersgoed dat niet alleen je verhaal maar ook je bedrijfsmatige doel belangrijk is in een presentatie. Je wilt tenslotte wel klanten! Zelf houd ik ervan om de dingen anders dan anders te doen. Zo heb ik wel eens struikelend geacquireerd en zingend gepitcht. Werkte als een tierelier!