Je organiseert een congres, bijeenkomst of event.

Met een sterke inhoud. Of over een emotioneel onderwerp.

En je zoekt iemand die de dag luchtiger kan maken.

Die de zaal in beweging krijgt.

Met humor.

 

Je hebt ‘r gevonden!

 

Je weet dat er iets moet gebeuren op een dag om het publiek alert en geconcentreerd te houden. Juist bij inhoudelijk pittige onderwerpen. Of bij emotioneel gevoelige onderwerpen. Er moet iets gebeuren waardoor het publiek tussendoor even kan ademhalen en lachen, zodat het weer helemaal openstaat voor de inhoud van de bijeenkomst.

 

Wat ik voor je kan doen

Als congrescabaretier stap ik voor jou in de rol van cabaretier of presentator. Ik maak customized cabaret, oftewel ik snijd beproefde acts voor jullie op maat. Humor die herkenbaar is voor de zaal en linkt met de inhoud van je congres. Of we verzinnen samen iets anders waardoor we de deelnemers wakker schudden, laten gieren van het lachen of met een knipoog confronteren. Ik ben dol op het bedenken van nieuwe dingen!

Wat levert het op om mij voor jouw groep te zetten?

Met mij erbij knapt een congres of event enorm op. Ik weet het publiek los te krijgen, zodat het helemaal openstaat voor de inhoud die jij als organisator over wilt brengen. Complexe zaken, gevoelige onderwerpen: met humor introduceer ik de thema’s en de sprekers. Oprecht, grappig, snel en scherp ‘in het moment’. Met mij op het podium komt jouw boodschap goed over. Het publiek loopt na afloop met nieuwe inzichten én een brede lach de zaal uit.

Zie mij hier in actie op mijn Youtube-kanaal.

Dit zeggen klanten:

‘We wilden ons 20-jarig bestaan graag vieren met onze klanten en anderen die bij Cerein betrokken zijn. Ik wilde een externe dagaanjager, zodat ik zelf geen stress had van het voorbereiden met de sprekers en op de dag zelf kon genieten en ontspannen. Dat is goed gelukt! Toen de dag startte dacht ik: ‘Heerlijk, ik hoef het allemaal niet zelf te doen.’ Daardoor heb ik met een rustig gevoel met gasten kunnen praten.

Marleen verdiept zich heel goed in de sprekers en in onze organisatie. Vanuit professionaliteit maakt ze de verbinding tussen sprekers, inhoud van de dag en de organisatie. Ook in de voorbereiding. En dat doet ze vanuit oprechtheid.

Marleen heeft als dagaanjager een stijl die je bijna niet kunt omschrijven, omdat het zo haar eigen manier is. Als je een dagaanjager zoekt die serieus van toon is, dan moet je Marleen in elk geval niet hebben. Maar zoek je een oprechte, professionele dagaanjager die verbinding maakt en met vrolijkheid en kwinkslagen je dag leidt: dan ben je bij Marleen aan het goede adres.’

Willem Rietberg, directeur en eigenaar van Cerein over mijn dagaanjagerschap op hun jubileumcongres

 

Wanneer je mij vooral niet op je event of congres moet zetten.

Als je een formele dagvoorzitter zoekt, die alles precies volgens het draaiboek doet.
Als je geen improvisatie kunt verdragen.
Als je wil dat het publiek de hele tijd aan de stoel geplakt blijft.

 

Wil je jouw event, congres of boekpresentatie een boost geven met Marleens humor?

Neem dan contact met me op. Je kunt me een mail sturen of bellen. Mail me op info@marleenbekker.com of bel 06-12059277.

Dit zeggen klanten:

‘Namens de Borstkankervereniging Nederland was ik één van de organisatoren van het congres BRCA, over erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker. Zo’n driehonderd bezoekers – vrouwen, hun familie en partners – volgden lezingen en workshops over dit pittige onderwerp. Omdat het allemaal al zwaar genoeg was, wilden we graag wat lucht in het programma brengen. Hiervoor schakelden wij Marleen in.

Zij opende de dag met de ‘BRCA IQ-quiz’ en testte het publiek met veel humor op hun kennis over het BRCA-gen. Vooral de vraag ‘Wat betekent BRCA?’ zal ik nooit vergeten. De hele zaal wist best dat deze afkorting voor BReastCAncer staat, maar Marleen kwam met de briljante vondst ‘Be Ready to Connect with Angelina’, naar actrice Angeline Jolie die een BRCA-mutatie heeft. De zaal lag plat. Dit doorbrak de beladen sfeer en zorgde voor verbinding, want dat is wat humor kan doen.

Na een dag vol informatie, sloot Marleen het programma af met ‘Verboden Vragen’. Alle vragen die bezoekers niet aan de sprekers durfden te stellen, konden zij gedurende de dag in een doos droppen. Aan het eind van het congres legde Marleen een aantal van die vragen voor aan twee sprekers. Door haar grappige manier van reageren, werd het een heel vrolijke afsluiter.  Wat ik hiervan vooral leerde: humor en moeilijke onderwerpen gaan prima samen. Het ontspant, geeft lucht en brengt mensen met elkaar in contact. Die kunst verstaat Marleen als congrescabaretier heel goed.’

Deborah Ligtenberg over mijn congrescabaret op hun BRCA-congres 


HedyVermeer 2015 (10)Over mij

Door mijn academische achtergrond weet ik ingewikkelde onderwerpen snel te doorgronden. Dat scheelt je als opdrachtgever een hoop uitleggerij. Ik dring vlot door tot de kern van de materie. Ik denk actief mee over de vraag hoe ik, samen met de sprekers en de zaal, de dag tot jóúw succes kan maken. Door mijn sensitiviteit weet ik mijn humor bij gevoelige onderwerpen te doseren: ik voel haarscherp aan wat wel en niet kan.

Ik rondde de opleiding arbeids- en organisatieagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen af, en wat later de opleiding tot theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ. Ik werkte jarenlang als trainingsacteur en trainer bij Boertien Vergouwen Overduin, voor vele klanten in retail, overheid, onderwijs en gezondheidszorg.

 

Eerder was ik al:

Dagaanjager bij het event ‘Lanceren kan je leren’ van Denise Hulst en Marjan Crabtree alias The ICT-girl
Congrescabaretier bij ‘Experttips in het theater’ van Expertboek
Congrescabaretier bij het event ‘Intens & Speels ondernemen’ van Evelien van Es
Congrescabaretier bij het ‘Happinesscafé’ van Wendy de Wit
Congrescabaretier bij de boekpresentatie van Charlie Paludanus
Congrescabaretier bij het event Yes You Can van Je zaak voor elkaar
Dagaanjager bij de boekpresentatie van Dudok Consulting
Congrescabaretier bij het event Schrijf! 2017 boekschrijven.nl
Congrescabaretier bij de nieuwjaarsreceptie van Trubendorffer
Congrescabaretier bij het Literair Diner in Amersfoort