Je organiseert een online meeting, congres of event.

Met een sterke inhoud. Of over een emotioneel onderwerp.

En je zoekt iemand die dat luchtiger kan maken.

Die de boel in beweging krijgt. 

Met humor.

Juist online!

 

Hoera, je hebt ‘r gevonden!

 

Ik zorg voor de noodzakelijke luchtigheid op jouw online meeting of event. Als online dagaanjager, presentator en workshopgever humor. Want saaie meetings zijn er al genoeg.”

 

Je weet dat er iets extra’s moet gebeuren bij een online event om het publiek alert en geconcentreerd te houden. Juist bij inhoudelijk pittige onderwerpen. Bij emotioneel gevoelige onderwerpen. En helemaal omdat het online is. Zoom-vermoeidheid en online afhakerij liggen al snel op de loer.

Dus er móet iets gebeuren waardoor je het publiek blijft betrekken. Waardoor ze even kunnen ademhalen en lachen, zodat het weer helemaal openstaat voor de inhoud van je online event of webinar.

 

Wat ik voor je kan doen

Als online dagaanjager, presentator,workshopgever en congrescabaretier geef ik je online meeting energie, interactie en beweging.

Zowel letterlijk als figuurlijk. Ik ga op zoek naar de juiste acts, oefeningen of online werkvormen om de deelnemers ontspannen en alert te houden. Of we verzinnen samen iets anders waardoor we de deelnemers wakker schudden, laten gieren van het lachen of met een knipoog confronteren. Ik ben dol op het bedenken van nieuwe dingen!

Wat levert het op om mij bij jouw online meeting in te zetten?

Tja, hoe zeg ik dat netjes: met mij erbij knapt een online meeting of event enorm op. Ik weet het publiek los te krijgen, zodat het helemaal openstaat voor de inhoud die jij als organisator over wilt brengen. Complexe zaken, gevoelige onderwerpen: met humor introduceer ik de thema’s en de sprekers.

Oprecht, grappig, snel en scherp ‘in het moment’. Met mij als online dagaanjager komt jouw boodschap goed over. Het publiek loopt na afloop met nieuwe inzichten én een brede lach de online zaal uit.

Ik ben op mijn best in Zoom: dat programma ken ik van binnen en van buiten én je hebt maximale interactiemogelijkheden met deelnemers. Maar ook in een webinar ben ik op mijn plek. Op wonderbaarlijke wijze weet ik mensen het gevoel te geven dat ze betrokken worden bij jouw online event.

En ik raak niet snel in paniek als er iets misgaat. Met rust en een grapje los ik onverwachte situaties op.

En de techniek dan?

Ik heb een flink netwerk waaruit ik kan putten om ook de techniek voor je te regelen. Ik heb contacten met studio’s voor als je het er écht waanzinnig uit wil hebben zien, en ik werk samen met technische types die achter de schermen aan de knoppen zitten om de techniekpaniek te bezweren.

 

Wil je jouw online meeting of event een humorboost geven?

 

Neem dan gerust contact met me op!

Je kunt me een mail sturen of bellen. Mail me op info@marleenbekker.com of bel 06-12059277.

 

Dit zeiden klanten toen we nog live meetings konden hebben:

‘Namens de Borstkankervereniging Nederland was ik één van de organisatoren van het congres BRCA, over erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker. Zo’n driehonderd bezoekers – vrouwen, hun familie en partners – volgden lezingen en workshops over dit pittige onderwerp. Omdat het allemaal al zwaar genoeg was, wilden we graag wat lucht in het programma brengen. Hiervoor schakelden wij Marleen in.

Zij opende de dag met de ‘BRCA IQ-quiz’ en testte het publiek met veel humor op hun kennis over het BRCA-gen. Vooral de vraag ‘Wat betekent BRCA?’ zal ik nooit vergeten. De hele zaal wist best dat deze afkorting voor BReastCAncer staat, maar Marleen kwam met de briljante vondst ‘Be Ready to Connect with Angelina’, naar actrice Angeline Jolie die een BRCA-mutatie heeft. De zaal lag plat. Dit doorbrak de beladen sfeer en zorgde voor verbinding, want dat is wat humor kan doen.

Na een dag vol informatie, sloot Marleen het programma af met ‘Verboden Vragen’. Alle vragen die bezoekers niet aan de sprekers durfden te stellen, konden zij gedurende de dag in een doos droppen. Aan het eind van het congres legde Marleen een aantal van die vragen voor aan twee sprekers. Door haar grappige manier van reageren, werd het een heel vrolijke afsluiter.  Wat ik hiervan vooral leerde: humor en moeilijke onderwerpen gaan prima samen. Het ontspant, geeft lucht en brengt mensen met elkaar in contact. Die kunst verstaat Marleen als congrescabaretier heel goed.’

Deborah Ligtenberg over mijn congrescabaret op hun BRCA-congres 


HedyVermeer 2015 (10)Over mij

Door mijn academische achtergrond weet ik ingewikkelde onderwerpen snel te doorgronden. Dat scheelt je als opdrachtgever een hoop uitleggerij. Ik dring vlot door tot de kern van de materie. Ik denk actief mee over de vraag hoe ik, samen met de sprekers en de zaal, de dag tot jóúw succes kan maken. Door mijn sensitiviteit weet ik mijn humor bij gevoelige onderwerpen te doseren: ik voel haarscherp aan wat wel en niet kan.

Ik rondde de opleiding arbeids- en organisatieagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen af, en wat later de opleiding tot theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ. Ik werkte jarenlang als trainingsacteur en trainer bij Boertien Vergouwen Overduin, voor vele klanten in retail, overheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Inmiddels heb ik flink wat ervaring opgedaan met het online gebeuren. Ik heb al diverse online workshops humor gegeven voor ondernemers en organisaties met groepen van 10 tot 100 man, ik heb mijn eigen online talkshow en een online try-out van het theateroptreden de Opleiding tot Podiumtijger georganiseerd, ik was presentator bij de online kick-off van de Praktijkopleidersdagen en ik heb creatieve brainstormsessies begeleid.

Het afgelopen jaar was ik onder andere:

> online dagaanjager bij het event ‘Gezond verstand in het sociale domein’ van de WWZ-academie

> online workshopgever Humor bij Netwerkcafé Online

> online talkshowhost bij ‘Dit is geen Moederdagshow’

> online presentator bij de online try-out van de Opleiding tot Podiumtijger

> online presentator bij de kick-off van de Praktijkopleidersdagen van A&O Metalektro, OOM en Wij-techniek

> online workshopgever Humor bij Simacan

> online facilitator bij brainstormsessies bij Humanitas

> online workshopgever ‘Een blij en bruisend begin van 2021’ bij CIZ

 

Laat het me weten als ik je heb aan kunnen steken met mijn enthousiasme voor online dagaanjagen en presenteren, dan bekijken we samen wat ik voor je kan doen voor jouw online meeting of event!

Mail me op info@marleenbekker.com of bel me op 06-12059277.